To was trochę zaskoczę
Tylko za H2 musiałem wyłożyć kasę ale to z tego powodu że nie mam kat.C. bo mam jedynie B.
A SLR-em jechałem bo właściciel był na pewnym zlocie (na którym byłem i ja) i ja mu pomogłem Laptop zalał się wodą a ja go uratowałem (nie wiedząc że właściciel przyjechał takim autem) i w ramach podziękowania dostałem kluczyk do auta
Większość przejażdżek odbyłem jako jazdy testowe za granicą - w większości wyglądało to tak że jechałem do salonu danej marki aby zrobić zdjęcie a ostatecznie lądowałem za kierownicą bo chciano mi pokazać jakie to auto jest (przy czym w większości nawet nie żądano ode mnie dokumentów) (w Polsce to raczej niemożliwe aby ktoś osobie która pyta czy może zrobić zdjęcie dawano kluczyki do drogiego auta ale za granicą jeśli o to chodzi jest zupełnie inny świat)
Kilka aut spotkałem w Polsce (ostatni 29-07-2009 około 16:00 pomimo że auto jest na niemieckich tablicach właściciel jest Polakiem i choć krótko to jednak na fotelu pasażera przejechać się udało
zdjęcie robione w Polsce !! - zdjęcie przycięte bo obok stoi mój rower bo akurat byłem na wycieczce rowerowej - więc jak widać czasami trzeba mieć też trochę szczęścia)
namo, w wielu Ogólnych Warunkach Obezpieczenia Komunikacyjnego jest zapis, że Towarzystwo Ubezpieczeniowe nie odpowiada za szkody pojazdu, który brał udział w wyścigach itp... a SLR brał także jeśli tylko taki zapis jest to nic nie dostanie
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
co do slr to jeździł już popolsce na 2 lata przed jego premierą
"W rzeczywistości tak naprawdę pojazd krakowskiego konstruktora z wiadomych względu mocno odbiegał od konceptu Vison SLR, o produkcyjnej wersji nawet nie wspominam…" http://www.autogaleria.pl/forum/showthread.php?t=3217
Zaś auto ma takie: http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...977ee4003ee003 (popatrzcie na tablice Ferrari nie SLR'a) Ja rozumiem że tablica nie polska ale jednak nie aż tak bardzo niespotykana - ja dziennie widzę około 10 aut na takich tablicach bo to tablice tymczasowe niemieckie i taką (lub z czerwonym paskiem) posiadają auta które są sprowadzone do Polski a jeszcze u nas nie zarejestrowane !!
ps: notabene tablica ta jest w dniu zrobienia tej fotki już nieważna bo ważna była do 18 (lub 19stego - tą cyfrę akurat ciężko odczytać) września 2009r a niedziela była 20.09.2009
Komentarz